Mano Gargždai



Besiplečiantis „Philip Morris“ fabrikas Klaipėdoje ketina samdyti daugiau darbuotojų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„CoAgency“ nuotr. „CoAgency“ nuotr.

Apie fabriko Klaipėdoje plėtrą pranešusi įmonė „Philip Morris Lietuva“ jau ieško naujų darbuotojų. Ketinama priimti aukštos kvalifikacijos fabriko operatorius, technikus ir kitus darbuotojus. Įmonė ruošiasi jiems siūlyti įvairias naudas ir kvalifikacijos kėlimo galimybes.

 

„Philip Morris Lietuva“ fabrikas Klaipėdoje ketina išplėsti gamybos apimtis bei įrangą. Dėl šios priežasties, įmonėje ruošiamasi jau dabar priimti naujų darbuotojų – aukštos kvalifikacijos operatorių, elektronikos/elektros technikų, mechaninės priežiūros technikų ir kitų darbuotojų. Šiuo metu dar 1997-aisiais atidarytoje gamykloje Klaipėdoje dirba daugiau nei 550 žmonių, trečdalis kurių gyvena įvairiuose kituose pajūrio regionuose.

„Fabriko Klaipėdoje darbuotojai yra didžiausia mūsų vertybė – jie ne tik prižiūri ir kontroliuoja gamybinius procesus, tačiau inicijuoja jų kūrimą ir tobulinimą, jie taip pat yra atsakingi už produktų kokybę, darbų saugą ir aplinkosaugą“, – pasakoja Inga Jurevičienė, „Philip Morris Lietuva“ žmonių ir kultūros vadovė.

 

Siūlo naudas nuo papildomo sveikatos draudimo iki asmeninio tobulėjimo veiklų

Dabartinėje rinkoje darbdaviams yra svarbu atsižvelgti į kiekvieno darbuotojo poreikius, tvirtina I. Jurevičienė. Siekdama tai padaryti, „Philip Morris“ darbuotojams Klaipėdoje siūlo didelę papildomų naudų įvairovę.

„Tarp dabar siūlomų „Philip Morris“ priedų darbuotojams – papildomas sveikatos draudimas, pensijų kaupimas, piniginiai priedai atostogoms, sveikatingumo, asmeninio tobulėjimo ir sporto veiklų kompensavimas, papildomos atostogų dienos bei išmokos įvairiomis progomis, psichologo konsultacijos ir kt. O būtent fabriko darbuotojai dar turi galimybę nebrangiai ir sočiai valgyti dalinai kompensuojamoje valgykloje, miesto ribose naudotis transportu į fabriką ir iš jo“, – sako „Philip Morris Lietuva“ žmonių ir kultūros vadovė.

Įmonė taip pat padeda tėvams derinti darbą su vaikų auginimu, sako I. Jurevičienė. Pavyzdžiui, po tėvystės atostogų grįžusiems darbuotojams pirmą mėnesį suteikiama galimybė dirbti 50 proc. darbo laiko ir gauti už tai pilną atlygį, o rugsėjo pirmąją pirmokus auginantiems darbuotojams suteikiamas specialus priedas.

„Gerbiame kiekvieno darbuotojo indėlį ir siekiame sukurti kuo patrauklesnę darbo aplinką bei jos teikiamas naudas. Tai įrodo net aštuonerius metus iš eilės PMI įmonių Lietuvoje gaunamas prestižinis „Top Employer“ apdovanojimas, patvirtinantis, kad užtikriname darbuotojų gerovę ir nuolat tobuliname egzistuojančius procesus ir programas“, – teigia „Philip Morris Lietuva“ žmonių ir kultūros vadovė.

 

Per metus atlyginimas paaugo daugiau nei penktadaliu

Galiausiai, siekdami tiek pritraukti naujų darbuotojų, tiek išlaikyti esamus, „Philip Morris Lietuva“ peržiūri ir didina visų darbuotojų atlyginimus kartą per metus.

„Vis dėlto, praėjusiais metais, reaguodami į kylančią infliaciją ir sudėtingą situaciją darbo rinkoje, atlyginimus kėlėme du kartus – nuo metų pradžios atlyginimai vidutiniškai darbuotojams paaugo apie 20 proc., o pusei darbuotojų per 2022-uosius metus atlyginimai paaugo net apie 30 proc. ir daugiau“, – teigia įmonės žmonių ir kultūros vadovė.

„Philip Morris“ įmonės Lietuvoje taip pat yra įvertinos tarptautiniu „Equal-Salary“ sertifikatu, patvirtinančiu, kad organizacijos taiko tvarią politiką ir konkrečias praktikas, kuriomis užtikrinama, jog abiejų lyčių darbuotojams už vienodą darbą mokamas vienodas atlygis.

„Philip Morris International“ – pirmasis užsienio investuotojas Lietuvoje. Nuo 1993-ųjų Lietuvoje veikianti įmonė yra ir viena didžiausių šalies mokesčių mokėtojų. Per pastarąjį dešimtmetį bendrovės „Philip Morris Lietuva“ ir „Philip Morris Baltic“ į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip du milijardus eurų įvairių mokesčių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 120 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,