Mano Gargždai



Gargžduose mokiniai pristatė savo sukurtus verslus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Trečiadienio rytą Savivaldybės aikštėje susirinko gausus būrys jaunųjų verslininkų – regioninėje „eXpo“ Klaipėdos rajono ir kitų miestų bei rajonų moksleiviai pristatė savo idėjas bei sukurtus produktus. O popiet vyko konferencija „Progresinis verslumo ugdymo modelis Klaipėdos rajone“.

 

Antrus metus iš eilės mokinių verslų mugę Gargžduose organizavo „Vaivorykštės“ gimnazija kartu su nevyriausybine organizacija „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA). Joje norintieji galėjo ne tik susipažinti su mokinių jaunųjų bendrovių verslais, bet ir įsigyti originalių jų gaminių: žvakių, muilo, papuošalų, kepinių ir kitų gaminių.

Be to, mugės dalyviai varžėsi dėl galimybės atstovauti Klaipėdos rajonui nacionaliniame praktinio verslumo ugdymo programos „Accelerator_X“ finale Vilniuje gegužės 12 d. Nugalėtojais tapo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos jaunieji verslininkai „Fotovoltas“.

Klaipėdos r. sav. nuotrauka

 

Taip pat trečiadienį kino teatre „Minija“ įvyko Savivaldybės ir LJA organizuojama konferencija „Progresinis verslumo ugdymo modelis Klaipėdos rajone“. Jos metu mokytojai, mokyklų vadovai dalijosi patirtimi diegiant LJA programas, o LJA atstovai pristatė Klaipėdos rajono pasiektus rezultatus, progresinį verslumo, ekonomikos, finansinio raštingumo ir ugdymo karjerai modelį bei jo įgyvendinimo galimybes, diskutavo, kaip užtikrinti nuoseklų verslumo, finansinio raštingumo ugdymą Klaipėdos rajono mokyklose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 109 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,