Mano Gargždai



Kretingalės kultūros centro direktorė – apie miestelio 770-ąjį jubiliejų ir pasirengimą jam (šventės programa)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kretingalės kultūros centro direktorė Violeta Lisovaitė Kretingalės kultūros centro direktorė Violeta Lisovaitė

Minėdamas įspūdingą 770 metų sukaktį, Kretingalės miestelis liepos 5-6 dienomis visus kviečia į teatralizuotą miestelio šventę „Viena šeima-viena tauta“. Apie pasirengimą šventei bei kūrybinius planus pakalbinome Kretingalės kultūros centro direktorę Violetą Lisovaitę.

 

Paklausta, kaip sekasi ruoštis šventei, pašnekovė išlieka paslaptinga: „Programą jau paskelbėme, bet visų „razinkų“ neatskleidėme. Todėl visus labai kviečiame atvykti liepos 6 dieną į šventę ilgesniam laikui, nes režisūrinių sumanymų bus ne vienas. Su komanda vis labiau ieškome savo centro išskirtinumo ir režisūrinių sprendimų. Pakviesti atlikėjus ir sudaryti su jais sutartis yra viena, tačiau šventę aprengti įdomiu rūbu yra jau menas ir kūryba, išieškojimo klausimas.“

„Šventei ruošiamės visi: daug pastangų deda Kretingalės bendruomenė, Kretingalės seniūnijos kolektyvas bei kitos miestelio įstaigos ir įmonės. Galima pasidžiaugti, jog Kretingalės kultūros centro renginiai ilgą laiką nesulaukę jokio rėmimo iš vietos verslininkų, vis labiau paramos sulaukia. Parama pamažu ateina ir iš ne vietinių verslininkų. Tai ir yra geriausia motyvacija kažką patrauklesnio suorganizuoti. Smagu, kad Klaipėdos rajono savivaldybė nepamiršo jubiliejinės 770 datos ir renginiui skyrė solidesnę sumą. Atlikėjai yra gerokai subrangę, norėdami rasti geriausią programos sprendimą, ją dėliodami dažnai jautėmės kaip honorarų pasiutpolkėje. Suvokdami, kad mes esame mažiukas kultūros centriukas, visgi šventine programa esame patenkinti, džiaugiamės, kad žmonės mumis pradeda pasitikėti“, – atskleidžia Kretingalės kultūros centro direktorė.

V. Lisovaitės teigimu, vis dar sprendžiamas automobilių parkavimo klausimas – kadangi miestelis nėra didelis ir guminis, atsižvelgiant iš žiūrovų reakcijos į programą, numanoma automobilių statymo problema. Planuojama, kad netrukus turėtų atsirasti informacija, kaip pagalba žmonėms, su numatytomis parkavimo vietomis.

Pašnekovės nuomone, Kretingalės miestelis yra strategiškai geroje vietoje: „Daug metų teko girdėti priešingai, ypač iš atlikėjų vadybininkų. Pamažu įvyksta gražus pokytis – žmonėms iš aplinkinių miestų ir kaimų labai patogu čia atvykti. Esam įsimylėję Kretingalės slėnio teritoriją, kuri priklauso Augenijui Gudžiūnui. Šis slėnis yra tiesiog tobula niša kurti. Kretingalės bažnyčioje taip pat darome ne vieną renginį: joje vyksta ir chorų koncertas „Vilties pavasaris“, ir bendruomenės tradicinis muzikos festivalis. Norisi išskirti ir kavinę-barą „Kukudra“. Savininkė Daiva Gudžiūnienė yra sąmoninga, gerą skonį turinti ir išprususi verslininkė. Esame atradę glaudų ryšį ir dažnai kūrybiškai bendradarbiaujame.“

„Kretingalė yra pasienio zona ir jau Mažosios Lietuvos dalis. Bandome eiti poezijos ir žodžio meno kryptimi. Ilgainiui turime ambiciją, jog Kretingalė turėtų savo kultūrinį veidą. Su žiūrovais problemų nebeturime. Tad klausimas retoriškai šmaikštus, ar tai jau atsiradęs veidas?“, – šypsosi V. Lisovaitė.

Kultūros centro darbuotojų vardu pašnekovė teigia, kad Kretingalės jubiliejaus šventė visų pirma yra visos Kretingalės seniūnijos gyventojų šventė: „Smagu, kad pavyko suvienyti visas seniūnijos bendruomenes ir pasikviesti dalyvauti bendruomenių kiemelių šurmulyje. Tad iš visos širdies Kretingalei, Plikiams, Girkaliams, Karklei, Kalotei, Kunkiams, Šimkams linkime nepamiršti, jog kultūra visada Jūsų laukia išskėstomis rankomis: tam, kad padarytume pertrauką kasdienybėje.“

Atsisveikindama Kultūros centro direktorė su artėjančia švente sveikina visus vietos gyventojus ir būsimus svečius.

 

Teatralizuotos Kretingalės miestelio 770-ojo jubiliejaus šventės „Viena šeima-viena tauta“ programa:

Liepos 5 d. 17 val. Lietuvos dailininkų sąjungos nario, Kretingalės seniūnijos kūrėjo Kęstučio Balčikonio dailės darbų parodos atidarymas „Kelionė švieson“ (Kretingalės kultūros centre).

Liepos 6 d. Kretingalės stadione

15–17 val. Kretingalės seniūnijos bendruomenių kiemelių šurmulys.

16 val. Susipažinkime su Kretingalės evangelikų liuteronų bažnyčia. Veda klebonas Saulius Varanavičius. (Kretingalės bažnyčia).

17–20 val. Kretingalės jubiliejinės monetos kalvė.

17–20 val. Žaisminga drugelių (animatorių) pieva mažiesiems.

17.30 val. Klaipėdos rajono ir miesto meno kolektyvų muzikiniai linkėjimai Kretingalei.

19.30 val. Teatralizuota sveikinimų ceremonija.

20 val. Irenos Starošaitės ir Žilvino Žvagulio koncertas.

21 val. Lietuviai, iš visos širdies ir vieningai! Tautiška giesmė!

21.05 val. Legendinių šlagerių grupė „Dar“.

22 val. Šėlsmas su Vidu Bareikiu.

23 val. DJ Jovani diskoteka.

24 val. Lazerių šou „770“.

Renginį veda aktoriai Evelina ir Gytis Šimelioniai.

Šventės organizatoriai ir rėmėjai: Kretingalės seniūnija, Kretingalės bendruomenė, Klaipėdos rajono savivaldybė, Kretingalės žemės ūkio bendrovė, UAB „Lukona“, Mažoji bendrija „Voltmera“, garso įrašų studija „Memel Records“, UAB „Akai Kopos baldai“, UAB „Alrasina“, individuali Vytauto Urbono mėsos gamybos įmonė, parduotuvė „Brolena“, kavinė „Kukudra“, savitarnos restoranas „Stasio kampas“. Informaciniai rėmėjai: Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centras, naujienų portalas „Mano Gargždai“, Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 86 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,