Mano Gargždai



5 patarimai kaip prailginti nešiojamo kompiuterio tarnavimo laiką

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Šiuolaikiniame pasaulyje nešiojamieji kompiuteriai tapo nepakeičiamu įrankiu. Darbe, moksle, pramogaujant ar kuriant – jais naudojasi tiek studentai ir moksleiviai, tiek profesionalai bei menininkai. Nors gamintojai stengiasi kurti kuo patvaresnius įrenginius, jų tarnavimo laikas neišvengiamai bus ribotas. Visgi, tinkamai juos prižiūrint, jų tarnavimo laiką galima gerokai pailginti. Šiame straipsnyje pristatomi penki patarimai bei gudrybės, kurios gali padėti prailginti nešiojamojo kompiuterio tarnavimo laiką.

 

Reguliarūs programinės įrangos atnaujinimai

Labai svarbu stebėti, jog nešiojamojo kompiuterio operacinė sistema ir programos būtų reguliariai atnaujinamos.

Remiantis viena „Microsoft“ bei daugybės kitų kibernetinio saugumo srities specialistų ataskaitomis, dėl pasenusios programinės įrangos nešiojamasis kompiuteris gali tapti žymiai labiau pažeidžiamas kenkėjiškų programų atakų. Joms atsiradus, tai gali labai neigiamai paveikti kompiuterio veikimą ir tarnavimo laiką.

Reguliarūs atnaujinimai ne tik padidina saugumą, bet ir gali pagerinti bendrą našumą.

 

Kompiuteriui neleiskite perkaisti

Karštis yra vienas pagrindinių priešų elektronikai su akumuliatoriais. Procesorių gamybos lyderės „Intel“ tyrimai rodo, kad per didelis karštis gali sumažinti nešiojamojo kompiuterio procesoriaus ir akumuliatoriaus efektyvumą nuo kelių iki keliasdešimt procentų.

Dėl to labai svarbu užtikrinti, kad nešiojamojo kompiuterio aušinimo sistema veiktų be priekaištų. Savo laptopo nedėkite ant minkštų paviršių, pavyzdžiui, lovos ar sofos, nes tai gali trukdyti oro srautui.

Investicija į aušinimo stovą taip pat gali būti naudinga tiems, kurie nešiojamą kompiuterį naudoja profesionalioms užduotims ar žaidimams.

 

Akumuliatoriaus priežiūra

Nešiojamuosiuose kompiuteriuose dažniausiai naudojami ličio jonų akumuliatoriai. Jų potencialas (atlaikomas įkrovimo-iškrovimo ciklų skaičius) yra ribotas. „Apple“ yra publikavusi ataskaitą, kuri rodo, kad net po 1000 įkrovimo ciklų „MacBook“ akumuliatorius išlaiko iki 80 % savo pradinės talpos.

Tam, kad akumuliatoriaus tarnavimo laikas būtų kuo ilgesnis, patariama retkarčiais leisti akumuliatoriui beveik visiškai išsikrauti prieš jį įkraunant ir nelaikyti nešiojamojo kompiuterio visą laiką prijungto prie elektros tinklo.

 

Delikatumas, savalaikis aptarnavimas ir tinkama priežiūra

Nešiojamojo kompiuterio išorėje ir klaviatūroje, po mygtukais, laikui bėgant gali kauptis nešvarumai bei dulkės. Reguliariai valydami nešiojamąjį kompiuterį, ypač klaviatūrą ir ventiliacijos angas, galite išvengti dulkių patekimo į vidines kompiuterio dalis bei galimo jų pažeidimo.

Be to, jį visada transportuokite krepšyje ar kuprinėje, dėkite į dėklą. Taip kompiuterį apsaugosite nuo pažeidimų. Na, o net jiems nutikus, kompiuterių remonto servisasgalės rasti sprendimą.

 

Duomenų saugyklų vadyba

Kietasis ar spartusis diskas per laiką gali persipildyti. Tai jį vargina ir silpnina. Reguliariai defragmentuodami kietąjį diską, išvalydami nereikalingus failus ir užtikrindami, kad bent 15 % disko būtų laisva, galite prailginti jo tarnavimo laiką.

„Western Digital“ – bendrovės, kuri gamina HDD ir SSD sprendimus, atliktas oficialus tyrimas atskleidė, kad palaikant optimalų saugojimo lygį galima pailginti kietųjų diskų tarnavimo laiką.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 98 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,