Mano Gargždai



Startavo kvietimas daugiabučių atnaujinimui (modernizavimui) naudojant skydus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) paskelbė naują kvietimą teikti paraiškas seniems daugiabučiams atnaujinti, naudojant skydus. Šiam kvietimui skirta 200 mln. eurų, šios lėšos skirtos statybos rangos darbams finansuoti. Kvietimo pabaiga – rugsėjo 30 d.

 

Įgyvendinant skydinės renovacijos projektus, pirmą kartą Lietuvoje pastatų atnaujinimui bus naudojami gamykloje pagaminti sienų ir stogų skydai, objekte sumontuojami be papildomo apdirbimo.

Skydas yra modulinių konstrukcijų gaminys, ne mažiau kaip 15 proc. jo tūrio, įskaitant laikančiąsias konstrukcijas, neįskaitant apdailos, langų ir durų, turi sudaryti statybos produktai, pagaminti iš atsinaujinančių organinės kilmės gamtos išteklių (mediena, šiaudai, pluoštinės kanapės, aliejus).

Tai leis ne tik padidinti pastato energinį efektyvumą, bet ir pagreitinti renovacijos procesą, sumažinti darbų apimtį statybvietėje. Šiuo metu pastato atnaujinimo darbai objekte vidutiniškai užtrunka 9-15 mėn. Įdiegus modulinę technologiją renovacijos procesai pagreitėtų mažiausiai 3 kartus.

Pagal šį kvietimą paraiškas gali teikti daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų valdytojai, daugiabučio namo atnaujinimo projekto įgyvendinimo administratoriai, Savivaldybės bei savivaldybės paskirti energinio efektyvumo didinimo programos įgyvendinimo administratoriai.

Atnaujinus daugiabutį namą, turi būti pasiekta ne mažesnė kaip B pastato energinio naudingumo klasė, šiluminės energijos sąnaudos sumažintos ne mažiau kaip 40 proc., palyginus su sąnaudomis iki projekto įgyvendinimo.

Šiems projektams numatomas lengvatinis kreditas, 100 proc. subsidija statybų techninės priežiūros projekto parengimui, administravimo faktinėms išlaidoms apmokėti (neviršijant Vyriausybės nustatytų dydžių), 30 proc. kompensacija rangos darbams energiją taupančioms priemonėms bei papildoma 20 proc. kompensacija daugiabučio šildymo ir karšto vandens sistemų atnaujinimui.

Svarbu, kad šiame kvietime netaikomas konkursinis paraiškų atrankos būdas, t. y. paraiška nagrinėjama iškart ją pateikus ir nustačius, kad ji atitinka reikalavimus, pasirašoma valstybės paramos sutartis.

Visos paraiškos teikiamos per Aplinkos projektų valdymo agentūros APVIS sistemą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 310 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,