Mano Gargždai



Į Lietuvą plūsta šilumos banga: pavasariškas nuotaikas temdys nuolatinis lietus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Edvardo Gelžinio nuotr. Edvardo Gelžinio nuotr.

Trečiadienio dieną iš vakarų artės žemo slėgio sūkurys. Dangų visą dieną dengs vientisas pilkų debesų sluoksnis, saulės išvysti nepavyks.

 

Ryto valandomis vietomis kris negausūs, mišrūs krituliai, tačiau jau prieš pietus pradedant vakariniais rajonais į šalį plis ištisinio pobūdžio lietaus zona, rytiniuose rajonuose gali būti ir šlapdribos.

Rytą kai kur dar tvyros rūkas, bus plikledis, galima silpna lijundra, bet vėliau šių reiškinių tikimybė bus menka. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, 6–11 m/s greičiu. Temperatūra popietę pakils iki 1–6 laipsnių šilumos, vėsiausia diena bus Utenos, Panevėžio ir Vilniaus apskrityse, šilčiausia – Klaipėdos, Tauragės ir Marijampolės apylinkėse.

Ketvirtadienio minėtas žemo slėgio sūkurys trauksis ir nyks. Naktis bus debesuota, daug kur palis, tačiau daugiausia negausiai. Pietvakarių, pietų vėjas aprims iki 4–9 m/s. Aprimus vėjui dėl didelio drėgmės kiekio ore vietomis nusidrieks rūkas, kuris laikysis ir ryto valandomis. Temperatūra pažemės tik iki 0–4 laipsnių šilumos, tik kai kur gali silpnai pašalti, formuosis plikledis.

Ketvirtadienio dieną naujas ciklonas dar nespės priartėti, todėl negausiai palis tik vietomis, tačiau debesys nesisklaidys ir diena išliks debesuota. Vėjas suksis iš pietų, pietryčių ir stiprės iki 7–12 m/s. Į šalį ims skverbtis šilto oro masė, todėl temperatūra popietę pakils iki 4–9 laipsnių šilumos, šilčiausia bus pietvakariniuose rajonuose.

Penktadienį iš vakarų priartės naujas ciklonas, per šalį ims tįsti jo atmosferos frontas. Dangų dengs tankūs debesys, daug kur palis. Naktį vyraus negausus lietus, o dieną turėtų lyti intensyviau ir beveik visą dieną. Naktį vėjas pūs iš pietryčių, dieną ir iš pietų, pietvakarių, 8–13 m/s greičiu. Į šalį toliau plūs šiluma, todėl naktį išsilaikys 1–6 laipsnių šiluma, o lietingą dieną sušils iki 4–9 laipsnių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 115 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,