Mano Gargždai



Prieš vasarą – nauji planai Drevernoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ieškoma sprendimų, kaip Drevernoje sutalpinti atvykstančių turistų transportą. „Facebook“/Drevernos uostas Ieškoma sprendimų, kaip Drevernoje sutalpinti atvykstančių turistų transportą. „Facebook“/Drevernos uostas

Pagal susitarimą su Klaipėdos rajono valdžia Drevernos uostelį valdanti bendrovė „Hortivita“ pernai dirbo nuostolingai, tačiau įmonės vadovas teigia, kad dėl to jokių grėsmių veiklai nėra. Priešingai – šiemet miestelio lankytojams bus pasiūlyta naujų paslaugų, tarp kurių ir susisiekimas nauju vandens maršrutu.

 

Bendrovė per 2023 metus gavo 3,35 mln. eurų pajamų – 100 tūkst. eurų daugiau nei užpernai – tačiau patyrė 773,5 tūkst. eurų nuostolį.

„Hortivitos“ vadovas Martynas Klevinis „Vakarų ekspresui“ teigė, kad neigiamas rodiklis neatspindi veiklos rezultatų, o uostelio valdymui jokios grėsmės nėra.

„Niekas mums negresia todėl, kad turime sukaupę nepaskirstyto pelno, ir turto daug yra, o nuostolis atsirado dėl to, kad labai daug investavome paskutinius metus ir daug nusidėvėjimo nusirašė. Tai nėra tikrieji nuostoliai iš veiklos, greičiau apskaitos niuansai“, – teigė M. Klevinis.

2016 metais konkursą laimėjusi „Hortivita“ su Klaipėdos rajono savivaldybe pasirašė 20-metį koncesijos sutartį, pagal kurią įmonė valdo Drevernos uostelį, užtikrina esamas ir kuria naujas paslaugas, vysto kultūros ir turizmo veiklą.

M. Klevinio teigimu, šiemet didelės investicijos neplanuojamos, tačiau turistų grupėms ruošiamasi siūlyti naują veiklą prie sodybos „Strykis“ pernai rudenį veikti pradėjusioje žuvų auginimo fermoje.

„Šiemet didesnių investicijų nesame numatę, tiesiog apsitvarkėme teritorijas, daugiau dėmesio skiriame sodybai „Strykis“. Ten turėtų atsirasti naujų veiklų – prie edukacinės žuvų fermos turėtų įsikurti ekspozicija, padedanti suprasti, kaip žuvys būdavo gaudomos anksčiau ir kaip dabar auginamos naudojant modernias technologijas. Tai labiau lankytojų grupėms skirtos veiklos“, – pasakojo M. Klevinis

Pasak įmonės vadovo, jau šią vasarą tarp sodybos iki uostelio turėtų pradėti kursuoti specialūs laiveliai, kad Drevernos centre nesikauptų transportas.

„Kadangi uostelio teritorijoje netelpa nei autobusai, nei daugiau transporto, bandome išsiplėsti į miestelio teritoriją. Autobusai liktų prie sodybos, o lankytojai į uostelį atvyktų laiveliu“, – teigė M. Klevinis.

Drevernos uosto valdymas yra pagrindinė „Hortivitos“ veikla, be jos, įmonė taip pat užsiima patalpų nuoma, statybų darbais ir kitomis veiklomis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,