Mano Gargždai



Gargžduose atvertas priėjimas prie Minijos pylos – kviečiame pasivaikščioti upės vingiu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šį  pavasarį pradėta tvarkyti Minijos upės pakrantė ties Gargždų miestu tampa vis patrauklesnė laisvalaikiui. Gargždų seniūnija čia jau pasirūpino užžėlusio tako atvėrimu, taip pat keletu gamtos stebėjimo aikštelių, priėjimu prie buvusios Minijos užtvankos – pylos.

 

„Vis dažnesnis gyventojų pasivaikščiojimas Minijos upės vingio takais ir džiugina, ir įpareigoja – kiekvienas iš mūsų turėtumėme pasirūpinti švara tose vietose, kur patys lankomės ir po savęs nepalikti jokių buitinių atliekų, taip pat susirinkti ne tik savo, bet ir kitų paliktas šiukšles, naudotis pakelėse paliktais šiukšlių maišais, kurie padės palaikyti bendrą tvarką Minijos upės vingio takuose“, – sako Gargždų seniūnė Indrė Žiedienė.

Pastebima, kad šioje vietovėje dažni lankytojai yra ir žvejai, todėl atkreipiame dėmesį, kad remiantis „Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėmis“, asmenys, užsiimantys mėgėjų žvejyba, privalo užtikrinti švarą penkių metrų spinduliu nuo žvejybos vietos.

Aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį, kad pirmiausia reikia būti sąmoningiems ir nepatingėti surinkti net ir kitų paliktas šiukšles, o pastebėjus netinkamai besielgiantį žveją, nepabijoti su juo gražiai pasikalbėti ir paraginti susitvarkyti.

„Minijos upės ties Gargždų miestu įveiklinimas bei pritaikymas rekreacijai“ yra viena iš Klaipėdos rajono turizmo plėtros plane numatytų priemonių. Šalia jau atliktų darbų, iki 2030 m. dar numatomas prieplaukos Minijos slėnyje ir visos reikalingos infrastruktūros įrengimas. Bus siekiama įsivertinti ir rekreacines veiklos galimybes poilsiautojams.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 660 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,