Mano Gargždai



Sinoptikai įspėja: Lietuvą pasieks audringas ciklonas, kai kur gali kilti pūga

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Edvardo Gelžinio nuotr. Edvardo Gelžinio nuotr.

Pirmadienį mūsų orus lems aktyvus Juodosios jūros ciklonas. Lietuva pateks į jo rytinę, šaltesniąją dalį. Visame krašte bus apniukę, su intensyviais krituliais. Klius visko – šiek tiek lietaus, bet daugiausiai šlapdribos ir sniego. Šiaurinėje šalies pusėje, ypač Žemaitijoje, vietomis drėbs smarkiai. Kai kur gali kilti pūga ar nugriaudėti perkūnija. Pūs gana stiprus ir žvarbus šiaurės vakarų, vakarų vėjas, vietomis jo gūsiai įsibėgės iki 15–18 m/s. Diena bus labai vėsi – aukščiausia temperatūra sieks vos 1–5 laipsnius šilumos.

 

Mūsų sostinėje Vilniuje taip pat numatomi krituliai, vyraus šlapdriba. Šiaurės vakarų, vakarų vėjo gūsiai sieks 15 m/s. Termometrai įdienojus rodys vos 1–3 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį ciklonas lėtai judės į šiaurę. Kritulių, daugiausia šlapdribos ir sniego, prisirinks daugelyje rajonų, tačiau jų intensyvumas jau bus gerokai mažesnis, ypač pietinėje šalies pusėje. Vėjas suksis iš vakarų, pietvakarių, šiek tiek aprims, pavojingi 15–17 m/s gūsiai numatomi tik pajūryje. Antroje nakties pusėje daugelyje vietovių pašals iki 0–5 laipsnių šalčio, tik kur ne kur temperatūra išliks silpnai teigiama. Keliai bus slidūs dėl plikledžio ar suvažinėto sniego – pasisaugokime.

Antradienio diena jau bus šviesesnė. Mišrūs krituliai tikėtini dar daugelyje vietų, tačiau jau vyraus trumpalaikiai ir visai negausūs. Vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių, dar bus apysmarkis. Dienos temperatūra primins ankstyvą pavasarį,- 3–8 laipsniai šilumos.

Trečiadienio naktį Lietuvos orus lems anticiklono gūbrys. Bus daugiau pragiedrulių, o kritulių, bent jau žymesnių, nenumatoma. Vėjas beveik visai nurims. Vėl daugelyje rajonų bus palankios sąlygos formuotis šalnoms iki 1–6 laipsnių šalčio, dirvos paviršiuje kai kur gali atšalti dar smarkiau. Tik Kuršių nerijoje ir siaurame pajūrio ruože išliks 0–3 laipsniai šilumos. Vėl reikės pasisaugoti slidžių kelio ruožų.

Trečiadienio dieną didėjantis debesuotumas ir pamažu stiprėjantis rytų, šiaurės rytų vėjas bus ženklas, kad link mūsų krašto artėja naujas pietinis ciklonas – šį kartą nuo Adrijos jūros. Antroje dienos pusėje pietiniuose, vakare jau ir rytiniuose bei centriniuose rajonuose palis. Šį kartą ciklonas kliudys mūsų kraštą savo šiltuoju šonu, todėl aukščiausia temperatūra dieną šoktelės iki 7–12 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį šis ciklonas lėtai keliaus per Vakarų Lietuvą, todėl ir naktį, ir dieną daugelyje vietovių sodriai palis. Smarkokas vėjas naktį bus rytinių krypčių, dieną suksis iš pietryčių, pietų ir atneš dar daugiau šilumos. Lietingą naktį jokių šalnų, aišku, nebus, temperatūra laikysis apie 2–7 laipsnius šilumos. Dieną, atsiradus šiek tiek pragiedrulių, oras sušils jau iki 9–14 laipsnių šilumos.

Penktadienį minėtas ciklonas vis dar sukinėsis virš Baltijos jūros. Naktį daugiausia vakariniuose, dieną daugelyje rajonų tarpais palis. Apysmarkis vėjas naktį daugiausia pūs iš pietų, dieną pamažu kryps iš pietvakarių. Temperatūra naktį svyruos tarp 1–6 laipsnių šilumos, dieną oras sušils iki 6–11 laipsnių.

Turimais duomenimis, savaitgalį mūsų regione stiprės aukštesnio slėgio sritis, todėl oras sausės ir giedrės, kritulių tikimybė sumenks. Pamažu sugrįš ir šiluma.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 69 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,